Qabana

websites en online applicaties

Iedere vraag is uniek. We houden ervan om tot het beste antwoord te komen.

Hoe we dat doen? We trekken samen met de opdrachtgever op en zorgen ervoor dat een aantal stappen goed worden doorlopen. Geen enkel project is hetzelfde, maar globaal zijn de volgende fasen nodig:


fase 1

Inventarisatie

Als je na een eerste kennismaking een goed gevoel hebt over een samenwerking met Qabana, dan spreken we graag nog een keer af om de vraag uitgebreid te bespreken. We brengen alle wensen en eisen in kaart, bekijken mogelijke oplossingsrichtingen en ook onderdelen als vormgeving, budget, inhoud, planning et cetera komen natuurlijk aan de orde.


fase 2

Offerte

Op basis van het inventarisatiegesprek maken we een opdrachtomschrijving inclusief offerte. We beschrijven welke oplossing volgens ons het beste antwoord biedt op de gestelde vraag, hierbij rekening houdend met alle randvoorwaarden. Ook maken we inzichtelijk wat onze werkzaamheden inhouden en welke eventuele andere bijdragen nodig zijn om tot het volledige eindresultaat te komen. We voegen een planning toe, met een duidelijke fasering en tot slot een offerte waarin de verschillende onderdelen helder worden begroot.


fase 3

Interactie ontwerp

Na goedkeuring van de offerte kunnen we aan de slag. Om een goede basis te leggen, beginnen we met het schematisch indelen van de functionaliteiten en de informatie die zal worden aangeboden binnen de website of applicatie. Dit wordt ook wel het interactie ontwerp genoemd.

Een goede indeling zorgt ervoor dat bezoekers vinden waarnaar ze naar op zoek zijn, kunnen doen wat nodig is en dat de aandacht daar ligt waar het moet. We kijken nog niet naar vorm of uitstraling.

Als het nodig is, maken we een doorklikbaar prototype waarmee we kunnen testen of de bedachte indeling intuïtief werkt voor bezoekers.


fase 4

Visueel ontwerp

Op basis van het goedgekeurde interactie ontwerp, starten we met het visuele ontwerp. De gewenste uitstraling (huisstijl) wordt toegevoegd aan de belangrijkste onderdelen. Na reactie worden de voorstellen definitief uitgewerkt.

Qabana werkt hiervoor regelmatig samen met ontwerpers die de opdrachtgever of wijzelf inschakelen. Dit doen we in nauw overleg om ervoor te zorgen dat het interactie ontwerp goed wordt geïnterpreteerd en om te controleren of de vormgeving in latere fase overal goed wordt doorgevoerd.


fase 5

Bouwen

Het interactie ontwerp is gemaakt, de werking van functionaliteiten zijn helder en we weten nu ook hoe het eruit zal gaan zien. Het moment om te kunnen starten met de bouw van bijvoorbeeld de website of applicatie.

Mocht je het technisch fijne van de bouw willen weten, dan vertellen we je dit graag. We bouwen in ieder geval conform de laatste standaarden en bieden goedwerkende alternatieven aan bij gebruik van oudere browsers. We passen open-source software toe waar dit voor de hand ligt en programmeren oplossingen op maat waar nodig. Het spreekt voor zich dat de website of applicatie responsive is, dat wil zeggen op allerlei verschillende schermen goed te bekijken en te gebruiken.


fase 6

Beheer

Je wilt de website of applicatie natuurlijk graag zelf eenvoudig kunnen beheren. Qabana levert daarom een gebruiksvriendelijk Content Management Systeem (CMS) op waarin we je vooraf wegwijs maken.


fase 7

Hosting en onderhoud

Na het inhoudelijk afronden van de website of applicatie, zorgen wij ervoor dat het op een hostingserver naar keuze komt te staan, zodat het online beschikbaar komt. Qabana biedt deze hosting ook als dienst aan, met als groot voordeel dat je een aanspreekpunt hebt in geval van vragen.

Een website of applicatie is naar onze ervaring nooit af. Daarbij is het noodzakelijk om periodiek onderhoud uit te voeren, zodat alles naar behoren blijft werken. Het is mogelijk om met ons een onderhoudscontract af te sluiten. Wij voeren dan regelmatig updates en kleine aanpassingen voor je door.